Den perfekta julklappen: gitarren

Alla vi som haft musik i familjen och växt upp med instrument och sång är eniga om hur bra det är att bli introducerad till musiken tidigt. Under uppväxten kan musik vara en säker tillflykt när allt annat kan kännas hopplöst eller jobbigt. Därför är det den perfekta presenten till barn och ungdomar, enligt presentsajten Presenttill som ger dig tips på julklappar och presenter.

En gitarr passar bra som gåva av flera anledningar. Dels är det ett bra och rätt så enkelt instrument att lära sig och det finns oändligt många användningsområden. Kanske väcker du ett brinnande intresse hos den lycklige som får gitarren. Det behöver inte heller kosta mycket pengar eftersom en nybörjare inte har något behov av en Hagströmer eller liknande märken. Nu för tiden kan man också lära sig att spela gitarr med hjälp av appar, som vi tog upp i ett tidigare inlägg.

Tjej utomhus som spelar på en gitarr hon fått i present.

Vem vill få en gitarr?

Visst finns det personer som motsätter sig musikspelande och anser att de inte är musikaliska. Den uppfattningen är felaktig, alla kan lära sig att spela gitarr och de allra flesta kommer också uppskatta det enormt. Barn och ungdomar är en väldigt bra målgrupp för instrument, men även vuxna och äldre kan lära sig. Det går att lära gamla hundar att sitta och det går att lära äldre människor att spela instrument. Så är det.

För dig som tycker att det här låter som en bra idé kan nästa steg vara att börja tänka på vilken gitarr man ska köpa i present. Det finns bokstavligen massor av faktorer som spelar roll i ett gitarrköp, och det är bra att börja på Gitarren.se’s 6 tips inför köp. Kom ihåg att inte ta köpet med allt för stort allvar om det är till en novis. Hen kommer inte kunna uppskatta en dyr gitarr ändå, så det finns ingen poäng med en värsting direkt. Börja billigt och lugnt, så får hen växla upp sitt spelande om intresset finns där. Det är en bra riktlinje, och förhoppningsvis har du lyckats inspirera någon till att ta upp en gitarr och ett nytt intresse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *