Hand som spelar gitarr

Lär dig instrument med appar

Det är inte så vanligt att man tänker på mobil och abonnemang när man ska lära sig att spela instrument. Det vanligaste sättet att lära sig spela alla möjliga instrument att genom en lärare, vare sig det är en professionell musiklärare, vänner eller familj. Många gånger är det föräldrarna som introducerar barnet för instrument i tidig ålder och gör det till en del av vardagen och utvecklingen.

För alla oss som inte lärde sig att spela gitarr för länge sedan finns det nu nya sätt att lära sig, nämligen appar i mobilen. Och det är inte precis bara en app som finns, utan det finns bokstavligen massor av appar som lär ut alla möjliga instrument. Dels de mer klassiska gitarr och piano, till ovanligare instrument som trumpet och ukulele. Nästan alla instrument finns i någon mobilapp, men det kan kosta lite för att få tillgång till hela program.

Hand som spelar gitarr
Du kan bland annat lära dig att spela gitarr genom mobilen

Mobilappen Yousician

Yousician är en av de främsta apparna och har program för att lära dig gitarr, piano, bas och ukulele. I skrivande stund har över 5 miljoner människor världen över laddat ned appen. Det tråkiga med Yousician är att du är tvungen att betala efter några få lektioner. Då är det en prenumeration för 10 $ per månad som gäller, så är du snabb på att ta in kunskap behöver det inte bli så dyrt. Men har du istället ont om tid finns det bättre och billigare alternativ.

Lär dig piano genom mobilen

Real Piano är en app för dig som vill kunna spela piano. Gratisversionen räcker en bit, men sedan behövs köp för att få det lite enklare och smidigare. Köpen är inte så dyra men kostar mellan 15-200kr. Det är ju ändå mycket mindre än “riktiga” pianolektioner. Real Piano fungerar bäst på lite större skärmar då det simulerar ett piano på skärmen.

Bra abonnemang för att använda apparna

För att få ut det mesta av apparna rekommenderas ett bra mobilabonnemang som hjälper dig på traven. Det är bra att sprida ut tillfällena du tränar på ditt instrument, och det kan du göra med ett mobilabonnemang med bra täckning som du hittar på Mermobil.se. Då kan du nämligen träna på piano, gitarr eller ukulele oavsett var du är. Gör bussresan till en gitarrlektion, eller varför inte koppla av på lunchrasten med lite pianospel?

Min personliga erfarenhet av att använda appar för att lära sig instrument är nästintill felfri. Till och med en äldre dam i min närhet kunde snart ta ett par enkla ackord med hjälp av Yousician. Också barn har haft stor framgång med appen, och det har också visat sig att barn som lär sig instrument blir bättre i skolan (källa aftonbladet). Prova gärna vad du tycker om det, och se då till att inte bara testa en app. Det finns hundratals bra appar för ändamålet, och passar inte den första dig kanske en annan gör det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *