Hur du kan stämma din gitarr med mobiltelefonen!

En del personer menar att dagens teknik gör oss latare. Jag kan hålla med till viss mån men all lathet är inte nödvändigtvis dålig. En smarttelefon, eller smartphone, kan göra det mesta en dator kan. I detta fall till och med mer än många datorer.

I den här artikeln, eller guiden, ska vi gå igenom hur du kan stämma din gitarr med din telefon. Aldrig mer behöver du som inte riktigt har öra för det spela på en ostämd gitarr. Mer specifikt kommer vi gå igenom hur du gör detta på en Android-mobil men det finns garanterat liknande lösningar på andra mobiltelefoner.

Steg ett: Det första som måste göras är att ladda ner applikationen gStrings Free. Du hittar den på Play Store. Applikationen är helt gratis men innehåller lite annonser.

Steg två: Starta programmet gStrings och gå sedan in på menyn genom att klicka på knappen ”Menu”. Efter det väljer du ”Settings”.

Steg tre: Väl inne på inställningar(Settings) ska du välj den fallande menyn. ”Optimize for”.

Steg fyra: Klicka i att det är en gitarr(Guitar) du skall stämma.

Steg fem: Gå tillbaka till huvudskärmen genom att klicka på bakåtknappen.

Steg sex: Klicka på knappen som har texten ”Tune Auto” på sig så känner applikationen automatisk igen noterna. Ifall du vill utgå från en specifik not så välj en från raden högst upp och klicka på knappen ”Tune” längst ned till höger.

Då var det faktiskt klart. Tänk på att applikationer likt denna kan kräva internet och har du inte Wifi krävs det lite mobildata för att ladda ner. Gå in här om du vill hitta billiga mobilabonnemang som täcker vad du behöver.

Har du följt denna guide till fullo kan du nu utan problem stämma din gitarr med hjälp av mobilen. Visst var det smidigare än du trodde, eller hur? En till sak: Har din telefons mikrofon problem med att fånga upp ljudet från gitarren kan du lösa det ganska enkelt också. Då gör du som i steg två och går in på inställningar. Där kan du skruva upp känsligheten på mikrofonen, på engelska: ”microphone sensitivity”.

Då var denna veckas inlägg klart. Förhoppningsvis förklarade guiden det mesta. Annars kan du skriva en kommentar om det uppstår några frågor. Det går bra oavsett vad frågan gäller. Helst gitarrer i alla fall.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *