Anledningar till att spela gitarr

Vi som redan älskar hantverket i en gedigen Hagström-gitarr har hundratals anledningar till varför vi spelar gitarr. Vissa kanske har lite dåligt med inspiration eller är uppgiven efter att tränat in en låt över en vecka.  Andra kan vara intresserade av att börja spela gitarr, men inte riktigt tagit steget. Det här är för er.

Tio anledningar till att börja spela gitarr

 

1. Uppmärksamhet från tjejer

Publikhav med tjejer
Det gäller åtminstone för alla hetero-killar där ute. Oavsett vad dina första anledningar att spela gitarr var, så hade du tjejerna i bakhuvudet. Och det är sant som det sägs, många tjejer faller pladask när du börjar fingra lite lätt på strängarna.

2. Uppröra dina föräldrar
I tonåren är det en naturlig del att vara lite rebellisk för att visa sitt oberoende. Hur visar man det bättre än att börja spela hårdrock? Har du istället föräldrar som älskar rock så får du satsa på aukustisk hispermusik istället. Det kommer göra susen.

3. Ett alternativ till sport
Om du aldrig känt att du passat in bland alla snabba fotbollsspelarna eller långa basketspelare kan gitarr vara något för dig. Dessutom slipper du röra på dig så mycket. Och tänk på att de flesta slutar utöva sin sport någon gång under gymnasiet – medan du bara blir bättre och bättre.

4. Utöka ditt ordförråd
Medan du utvecklas som musiker och speciellt vid arbete med text och sång kommer ditt ordförråd fullkomlig explodera. Förutom att lära dig nya ord kommer du också få tillgång till musikens fackspråk och ord.

5. Var festens medelpunkt

Kommer du med en gitarr till en fest (oftast är efterfesten mest läglig, men beror på vilken typ av fest) så dras människor till dig. Du blir automatiskt festens medelpunkt och förväntas driva situationen. Det blir inte bättre än att sitta runt en eld i det fria och sjunga.

6. Skapa ett band
Ett grymt sätt att möta nya vänner och få lite extra uppmärksamhet. Om du har riktig tur kommer du förmodligen vara borta från ditt hem i veckor, äta uteslutande snabbmat, lära känna mentalt obalanserade personligheter och bli utnyttjad av klubbar. Till slut tar du ett jobb som diskare och gör om det igen.

7. Få ett försprång på psykologi- eller managementutbildning
Om du spelar i ett band kommer du lära känna speciella personligheter och hur du ska tackla dem. Galna trummare, egocentriska sångare, skumma basare, och osäkra gitarrister är några. Att få alla att samarbeta, komma i tid och skapa tillsammans är lättare sagt än gjort, men du lär dig också mycket på det.

8. Bli bättre än dina idoler
Det går faktiskt att bli bättre, snabbare och säkrare än sina idoler. Om inte annat kan du försöka bli det, nästan lyckas bli lika bra, påstå att du är det och sen sälja en väldig massa instruktionsfilmer och annat skräp så du överlever. Fake it til you make it.

9. Lycka
Om du inte blir övertalad av de andra åtta anledningarna så har jag en sista här. När du verkligen upptäcker att musiken för människor från alla jordens hörn samman och att ni kan få en djupare förståelse för varandra, då kommer du inse hur mycket den är värd. Om du någonsin uppträder på ett ställe till 03 och går hem i sommarnatten helt själv medan solen börjar gå upp och känner att du varit i en annan värld, då är det tack vare musiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *